Haziran 15, 2012

Ninni -Chuck Palahniuk

Dili: Türkçe

Chuck Palahniuk denince aklımıza her zamanki gibi "zeki kurgu" geliyor, "absürdite" ve "underground" geliyor. Kitabı Görünmez Canavarlar'la karşılaştırmam gerekirse ekşi bir limonata ortaya çıkacak, o yüzden yapmıyorum. Beklentilerim daha yüksekti. Fikir yine çok ilginç.. İnsanları öldüren büyülü bir ninni var ve anneler çocuklarını falan öldürüyorlar bilmeden. Tabii bir de bizim karakterler var bu büyünün bilincinde olan falan filan..

Kitap sırasında not ettiğim alıntılar vardı yani aralar çoook çoook güzeldi.. Sanırım tepkim sadece ister istemez kurgusu olağanüstü olan diğer kitapla karşılaştırma yaptığımdan kaynaklanıyor. Ama olsun varsın, yine de beğendim.. Size de tavsiye ederim. Görünmez Canavarları henüz okumadıysanız önce bunu okuyun.. En azından ikinci kitapta çıkış yakalamış olursunuz.


..Herkesin hayal gücü köreldiğinde, artık hiç kimse dünya için bir tehdit olmayacak..Sayfa28

..Güç insanı bozar. Ve mutlak güç insanı mutlaka bozar..Sayfa65

..Aslında doğa dediğimiz şey, diyor İstiridye, her geçen gün daha fazlamızın dünyayı öldürmesi..Sayfa116

..Sevdiğiniz insanlara onları öldürmekten daha kötü şeyler yapabilirsiniz..Sayfa129

..Yeteri kadar zaman geçtikten sonra dünyadaki herkes düşmanın olacaktır..Sayfa134

..Pencereden bakan İstiridye "Adem'le Havva'nın eğitilemedikleri için Tanrı'nın bir kenara attığı kuklaları olduğunu düşündün mü hiç?" diyor..Sayfa143

..Helen ayağını çekerken "Ne kadar insan öldürürsem öldüreyim asla yeterli olmayacağını fark ettim," diyor.. İş konuşmayalım diyorum..Sayfa188


3 yorum:

  1. Ben de size yazarın en iyi kitabını tavsiye edeyim; Gösteri Peygamberi. Benim için de en etkili roman bu olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. ve benim de herkese okuduğum yer " Bekli de ilk başlarda Tanrı kendisine dua edenlere saldırıp azarlamıyordu diyorum BElki de yıllar boyu istenmeyen hamilelikler, boşanmalar ve aile içi şiddetle ilgili benzer duaları dinlemekten böyle oldu. Belki de Tanrı'nın kitlesi genişledi ve dada fazla insan bir şeyler talep eder hale geldi. Belki de daha fazla insan kendisine şükrettiği için böyle oldu. Belki de güç herkesi bozuyor ama her zaman piçin teki değildi O.".

    YanıtlaSil
  3. “Büyük bir ev, hızlı bir araba ve yüzlerce güzel seks partneri istiyor muyum gerçekten? Bunları gerçekten arzuluyor muyum? Yoksa bunları istemeye mi koşullandırıldım ? Yoksa hiçbir şeyin yeterince iyi olmadığını söyleyen bir büyünün etkisi altında mıyım?”

    YanıtlaSil