Mayıs 12, 2013

Tibet'in Rüya ve Uyku Yogası - Tenzin Wangyal Rinpoche

Tibet'in Rüya ve Uyku Yogası
Dili: Türkçe


Efendim çok rüya gören biri olarak, rüyalara meraklı biri olarak zaten kitabın başlığı yeterli. Kitabın başında doğu felsefelerine inanılmaz bir giriş yapılıyor. Rüya ve uyku yogasından farklı olarak, günlük yaşamda kullandığımız "karma" benzeri terimlerin aslında ne olduklarını tez elden öğrenebilirsiniz.

Kitabın temel konusu, meditatif hali uyku sırasında ve biraz emekle ulaşılabilecek "lucid dream" halinde devam ettirmek. Reankarnasyona inanan bir kültürden geldikleri için, yaşarken uyku sırasında yakalanan farkındalığın ölümle bir sonraki yaşam arasında bilinçli kalmaya yardımcı olacağı görüşündeler. Ben reankarnasyona inanmayan biriyim ama asıl amaçtan çok burada anlatılan yöntemin günlük hayatımıza olumlu etkileri olacağı kanısındayım. Kitap içinde nefes egzersizlerinden meditasyon tiplerine kadar bir sürü şeyin yanı sıra, uyku ve rüya sırasında aslında ne çok kapı açabileceğinizi bulacaksınız.

Kitabı bulmak biraz zor oldu ama nadirkitap gibi sahaf sayfalarından bulunabilir.  Ben çok beğendim. Hayatıma da direk olumlu farkındalıklar kattığını düşünüyorum, tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. Kitabın içeriğinin başka bir dille anlatımını Carlos Castaneda'nın "Rüya Görme Sanatı"nda bulabilirsiniz. Çok farklı bir kültürden özünde aynı olan şeyleri bulmak, bana insanoğlunun en temel sorunlarının izini sürdüğümü hissettirdi.

    YanıtlaSil