Haziran 10, 2012

Toza Sor - John Fante

Dili: Türkçe

Bir gün yazı yazacaksam eğer bu kadar basit kelimelerle akıtmak isterim içimdekileri. Bukowski boşuna dememiş Fante benim Tanrı'm diye..

Arturo Bandini sanırım okuyan herkese tanıdık bir sima olarak hissettiriyor kendini. Taaa ne zaman yazılmış olsa da yıl, ülke demiyor. Aslında 4lü bir seriymiş Arturo Bandini'nin hikayesi. Ben 3.den dalış yapmışım. En kısa zamanda telafisini yapacağım. 

Çok bir şey yazmak istemiyorum açıkçası. Çok beğendim. Yeraltı edebiyatı dediğimiz türü seven sevmeyen herkeslere tavsiyemdir.


..Tam burnuma göre bir geceydi, burunlara şölen, yıldızların kokusu, çiçeklerin kokusu, Bunker Hill'i kaplayan uykuya dalmış tozun kokusu..Sayfa17

..Hayat böyle yaşanmalıydı, gayesizce dolaşarak, bir mola ver ve yola devam, beyaz çizgiyi izle, bir sigara yak ve çölün şaşırtıcı göğünde anlamları ara boşuna..Sayfa145

9 yorum:

  1. Vay canına 'Toza Sor" u beğendiğini belirten gördüğüm belki de ilk kişisin. Senin sayende okuyacağım sanırım. Ayrıca harika bir blogun var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh teşekkür ederim :)
      1. kitaptan başlamak da iyi olabilir galiba

      Sil
    2. Toza Sor'u bulmak için göbeğim çatlıyor ama bulamıyorum..ödünç verme sistemine inanır mısın?

      Sil
    3. Merhabaa. Kitaplarım çoğunlukla geri gelmese de ödünç verme sistemine inancım hala var :) Ancak bu kitabı ben de birisinden ödünç almıştım ve çoktan geri verdim, üzgünüm

      Sil
  2. Uzun zaman önce yazmışım ve okudum kitabı. Diğerlerini de tabi. Başarılılardı.

    YanıtlaSil
  3. ah bir türlü bulamadığım kitap ! pdf indirmek zorunda kaldım en sonunda ne yazık ki... blogunu çok beğendim bu arada.

    YanıtlaSil
  4. Bunu okuduktan sonra Charles Bukowski okumanın şiddetle tavsiye ediyorum.Blogunu çok sevdim bu arada :))

    YanıtlaSil
  5. Bunu okuduktan sonra Charles Bukowski okumanın şiddetle tavsiye ediyorum.Blogun çok sevimli buarada :))

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederm :) Bukowskileri lise yıllarımda çoktan bitirmiştim. Bu bloga sadece başladığım tarihten itibaren olanları koyuyorum, dolayısıyla onlar yok:)

    YanıtlaSil