Ekim 07, 2010

Kırmızı Pazartesi - Gabriel García Márquez

Dil: Türkçe

Yazara olay örgüsü konusunda hayran kaldığımı belirtmekte fayda var. Aslında basit bir konusu var: bir namus cinayeti. Birsürü farklı kişinin ağzından bir ileri bir geri gidiyor hikaye. Üstelik, kitabın içinde bölüm de yok, başlayıp bitiriyorsun. Yine de okuyucu olarak hiçbir şekilde kaybolmadım okurken. Güzel kitap okunmalı.

2 yorum:

  1. Bu kitap icin birak 5 satir kelime yazmayi 2 sayfa makale yazsam yetmez. Yazarin olay kurgusundan tut, kullandigi dil anlatim teknikleri, karakter analizleri.. yazacagin bir makalenin baslica konulari olabilir. bu eseri okurken sakin bir kafayla, hayatini ve toplumunu sorgulayarak okumalisin. Her bir cumlesini sakin bir kafayla dusundugundu aslinda Kolombiya toplumunun Turk toplumundan farksiz oldugunu anlyacak ve ne yazik ki yasadigin toplumdan nefret bile edeceksin.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize. Ancak belli bir tarihten önceki yorumlar paylaşılmak üzere yazılmamış, çoğunlukla sadece bunun gibi alınmış kısa notlar.. Yazılmış her kitap için sanırım eleştiri değeri taşıyan makaleler yazmak mümkün ancak belirtmeliyim ki herhangi bir analiz metni benim niteliklerimin ve bu blogun amacının dışında kalıyor.

    YanıtlaSil