Aralık 26, 2013

Gizli Ajans - Alper Canıgüz

Gizliajans
Dili: Türkçe



Aslında bunu okumaya çok niyetli değildim. Diğer kitaplar gibi sükse yapmamış. Sükseye inanmasam da bazen doğru çıkabiliyor. Bu kitapta da eğlenmedim diyemem, Oğullar ve Rencide Ruhlar veya Cehennem Çiçeği kadar kahkahalara boğulmasam da çok eğlendim. 

Yalnız sonunu tam bağlayamamış mısınız Sayın Canıgüz? Çok aptal biri sayılmam gibime geliyor. "Hmh" deyip kalıverdim. Yine zaman geçirmelik güzel bir eğlence diyorum. Çok hoşsohbet! 

Alper Canıgüz'ü ilk kez okuyacaksanız tavsiyem Oğullar ve Rencide Ruhlar ve devamı olan Cehennem Çiçeğidir.

Aralık 18, 2013

Nietszche Ağladığında - Irvin D. Yalom

Nietzsche Ağladığında
Dili: Türkçe



Efendim bu kitap her ne kadar içinde gerçekler olsa da kurmacadır. Velhasıl çok iyidir. Rilke'den yeni tanıdığım femme fatale Lou Salomé'yi görmek hoş oldu. Zaten tarihe ilgimin arttığı bir dönemdeyim, çok güzel denk geliyor.

Kitabın ana karakterleri Nietzsche, Josef Breuer, Lou Salome ve Freud. Bu satırları yazarken Freud'un biyografisini okumakta olduğumu da belirteyim çünkü Freud buradaki masum meraklı genç oğlan değilmiş gerçekte! Ama Josef Breuer nerde okuduysam fark etmez: canım benim. 

Nietzsche, Lou Salome'nin oyunlarıyla Josef Breuer'e tedavi olmaya gider. Aslında bütün kitap boyunca kendi kendinizi psikoloğa götürmüş gibi oluyorsunuz. Özellikle depresif günler geçiriyorsanız, bir arkadaşımın da dediği gibi bu kitap ilacınız, yol göstericiniz olabilir.

Onun dışında da çok güzel bir hikaye olmuş. Tarihi olayları veya normalde okuması zor alanları böyle kurgulama taraftarıyım ben. İlgi artırmak açısından çok doğru bir yol. Hele ki okumayan toplumlar için..

Aralık 08, 2013

Hayvan Çiftliği - George Orwell

Hayvan Çiftliği
Dili: Türkçe


Ne zamandır ertelediğim bu kitabı nihayet okudum iyi ki de öyle yapmışım. Gezi mezi üstüne olması daha iyi oldu.

"Anam bu bizim hökümet işteee!" diyerek okuyan tek millet biz değiliz, bunu da bilmek belki rahatlatır.

Çiftlik yönetimini "insanların kölesi olmamak" ve "özgür olmak" adına ele geçiren hayvanlar var, zamanla başa domuzlar geçiyor ve insandan beter oluyorlar falan filan.

Çıkardığım en güzel sonuç: bütün hükümetler domuzdur! Buradan dava falan açılmasın lütfen; hem kitabı ben yazmadım hem de yasama organının domuz olma sebebi hayvanlar arasında en zeki olmasıymış. Yani küfür falan etmiyorum, dava açmayın tamam mı canım??


Aralık 05, 2013

Cehennem Çiçeği Alper Kamu - Alper Canıgüz

Dili: Türkçe

Yaşşassınnnnn!! Tabii ki yaklaşık 1 gün sürdü bitmesi. Hüüüp! Oğullar ve Rencide Ruhlar gibi hemencik. Bu kitap zaten onun devamı; Alper Kamu'muz hala 5 yaşında ve başka bir gizemli olayı çözerken yine eğlence kahkaha dolu anlar.

Basit, çok tatlı anlatımlı eğlencelik bir kitap. Önce ilkini okuyun derim, zira ilk kitaba göndermeler var. İş miş sizi bunalttıysa çok hoş bir kaçamak. Yüzünüzde "yiheeee" diye bir ifade belirecek. O ne demeyin, okunduğu gibi bir şey işte. Gülün güldürün :)

Aralık 03, 2013

Sıska Bacaklar - Tom Robbins



Dili: Türkçe

Tom Robbins'i uzun zamandır görmemiş olmanın verdiği özlemle kitabı 2 günde falan bitirmedim. Sindire sindire de demeye gerek yok çünkü zaman olmadı da uzun sürdü. Üstelik kitap ancak yarıdan sonra asıl konusuna gelip çekici hale geliyor. Ama arkadaş bu ne çekicilik!! BAYILDIM!

ÇOOOOOOOOOOK İYİ!!

Bir kere tam dünya tarihi okuyup izlediğim anlara gelmesi inanılmaz oldu. Kitabın konusunu söylemek zor şimdi tabii, (klasik Tom Robbins) ama içinde Kudüs var, insanlık ve din (pagan, yahudi, hristiyan, müslüman) tarihi var, psikoloji var sosyoloji var felsefe var barış var savaş var; tabii ki absürdite var: konuşan tatlı kaşıkları ve tarih öncesinden kalma sopalar var, kirli bir çorap ve konserve fasülye var. Tatlış deli dolu bir kız var, sanat var uyuz galeri sahipleri var. Dev metalik hindi şeklinde araba var, Süleyman'ın tapınağı var. Var oğlu var! 

Bu kitaba "pek sevilmez aslında" diyenler utansın. Belki de okuduğum en iyi Tom Robbins'ti!! (Dur Bir Mola Ver'den sonra tabii) Canım benim!