Eylül 03, 2013

Mezarlık Kitabı - Neil Gaiman


Dili: Türkçe


Tabii ki bir büyükler için çocuk kitabımsı kita. Coraline gibi tırstırıcı değil ama mezarlıkta ölüler tarafından büyütülen bir çocuğun hikayesi. Fikir orjinal olsa da aslında hikaye çok basit bir şekilde örülmüş. Yeterince sembol var. Başladığım gün bitirdim.

Güzel zaman geçirmelik bir kitap, boş zamanınız varsa...

Ağrıdağı Efsanesi - Yaşar Kemal

Dili: Türkçe

Yaşar Kemal'i okuyup da sevmeyen bir Türk var mıdır acaba? Hiç sanmıyorum. Şimdilerde Türk demek de suç oldu ya, hadi Anadolulu diyelim; en nihayetinde bu toprağın insanını anlatıyor. Dedesi veya dızdığının dızdığı hangi soydan gelmiş pek önemli değil.

Bu incecik kitap yine çok sürükleyiciydi. Tatlı bir aşk hikayesi gibi özetlenebildiği kadar gezi olaylarında da gördüğümüz gibi halkın galeyana gelip zorba beyi yola getirmesi de, efsane de savaş da, hayvanlar da, namus da..

Ana karakterin maçoluğuna biraz uyuz oldum ne yalan söyleyeyim heh. Böyle bir hissiyata kapılmam sanırım kalemin ne kadar güçlü olduğunun da bir göstergesi. Çekmiş beni içine

Çok güzel çok!

Eylül 01, 2013

Datça'da Zaman - Nihat Akkaraca

Dili: Türkçe

Nihat Akkaraca Datça'daki konu komşudan, dedelerden annanelerde toparlamış efsaneleri, anıları, hikayeleri; böyle şipşirin bir çalışma çıkarmış ortaya. Bayıla bayıla bir gün içinde okudum..

Datça aşığı biri olduğumdan mı bilmem ama anlatım da çok hoşuma gitti.

Eeeen beğendiğim hikaye ise, tee zamanında Datça'dan çıkıp Antalya'daki Köy Enstitü'süne giderken yüzlerce badire atlatan bir grup miniş Datçalı çocuğun hikayesiydi. Gözlerim dola dola okudum..

Datça'yı bilmeseniz bile çok seveceğinizden eminim.