Kasım 21, 2010

Ateşi Yakalamak (Açlık Oyunları 2) - Suzanne Collins

Dil: Türkçe

Voaaaaaaa!! Hikaye devam ediyor!! Süpriz son! "Yeni kitabı beykleyin" sonu. Evet merakla bekliyorum. Çeviriden mi kaynaklanıyor yoksa yazar parayı bulunca işi aceleye mi getirmiş bilmiyorum ama sonlarına doğru hikayenin içine tam giremiyor insan. Yine çok yaratıcı, oldukça beğendim. Son kitabı hemen şimdi okuyup bitirme isteğimden de anlaşılabilir sanırım ama eve dönene kadar beklemem gerekecek..

Kasım 11, 2010

La Petite Fille de Monsieur Linh - Philippe Claudel

Dil: Fransızca

Muhteşem bi öykü. Ve inanılmaz acıklı. Uzaklardaki ülkesindeki savaştan torunuyla kaçan bir dede. Kucağında bebekle. Dilini hiç bilmediği bir ülkede. Torunuyla yapayalnız. Onu ilk yerleştirdikleri yatakhanenin etrafında dolaşırken tanışıyor Monsier Bark'la. Birbirlerini anlamıyorlar ama iyi arkadaş oluyorlar. Sonra Monsieur Linh'i oradan alıp tımarhane gibi bi huzur evine götürüyolar ve Monsieur Bark'ı özlüyor Linh dede. Sürpriz bir sonu var. İkinci kez okunursa çok daha iyi olucağını düşünüyorum. Sonu sebebiyle ayrıntıların ikinci seferde daha iyi yakalanacağı meselesi. Çok güzelmiş çooook. Türkçesi de varmış. Fransızca okumak isteyenler için, dili çok basit. Rahatlıkla okunabilir.

Kasım 09, 2010

Ölü Ruhlar Ormanı - Jean-Christophe Grangé

Dil: Türkçe

Çok çok çok çok güzel. Çok kanlı. Çok vahşi. Sevdiğimiz gibi. Açıkları var mı yok mu çok yakalayamadım çünkü çok karmaşık bi hikaye. Takibinde zorlanılıcak kadar. Ama çok güzel. Kitabın ana karakteri Jeanne adında 35 yaşında bekar bi kadın. Kendimi neden onunla özdeşleştirdim anlamadım. Evde kalıcağıma kesin gözüyle bakıyorum sanırım. Süpriz sonu var, güzel Grangé kitabı.

Kasım 05, 2010

Açlık Oyunları - Suzanne Collins

Dil: Türkçe

Hemencik okuyuverdim. O piskopat japon filmi battle royale gibi, çocukları bir yere salıyorlar ve birbirlerini öldürmeleri bekleniyor. Durum biraz daha farklı bu sefer. Olimpiyat oyunları gibi ama "açlık oyunları". Garip bir zamanda geçiyor zavallı insanlar koloniler halinde yaşatılıyor. Her koloniden 1 kız 1 erkek seçiliyor. 12-18 yaş arası. Oyun kurucular var, bir alan hazırlanıyor ve cocuklar buraya salınıp birbirlerini öldürmeleri bekleniyor. Kitap 1. tekil şahıs ağzıyla yazıldığı için benimseme var haliyle. Katniss, 16 yaşındaki kızımız. Ama nedense kitaptaki durum bana worms oyununu hatırlattı çünkü paraşütle gelen yardımlar falan var. Üçlemenin ilk kitabı. İkincisi de var elimde, Grangé biter bitmez ona başlicam bakalım üçüncüsünü nası bulucaz. Heycan fırtınası. Çok tavsiye edilir, yıldızlı pekiyi veriyorum.

Kasım 01, 2010

Efrâsiyâb'ın Hikâyeleri - İhsan Oktay Anar

Dil: Türkçe

Bu yorumu 2 hafta sonra yazdığım için sağlıklı mı bilmem ama aklımda kalan muhteşem hikayeler anlatıldığı. İhsan Abi yine anlatım diliyle, üzerinde çalışılmış her cümlesiyle beni benden aldı. Yaşlı bir dede ve Ölüm, birbirlerine hikayeler anlatıyor kitapta. Bu sefer çook eski İstanbul'da değil hikayeler ama günümüzden 30, 40 belki 50 yıl öncesi. Çok değişik konulara değinilmiş. Yine çok güzel, yine tekrar okunması gereken bir kitap.